L’Ambaixada mora de l’Olleria es representarà a València el pròxim diumenge 7 d’octubre

L’Ambaixada mora de l’Olleria es representarà a València el pròxim diumenge 7 d’octubre

El pròxim diumenge 7 d’octubre, a la plaça de l’Ajuntament de València es representarà l’Ambaixada mora de l’Olleria. José Boluda i Herminio Such, des del balcó de l’Ajuntament de València i la seua plaça, representaran l’ambaixada mora de les nostres festes. Els ambaixadors ollerians estaran acompanyats, com no, dels Capitans de 2018: Carles Canet i Jorge Navarro, així com d’una bona representació de les seues filaes, els Valencians i la Corda Curta.

L’acte començarà a les 12h. moment en el que eixirà la comitiva oficial des de la plaça de la Reina en direcció a la de l’Ajuntament, on donarà inici l’ambaixà.
Esta representació és possible gràcies a la invitació cursada per la Federació Valenciana de Moros i Cristians, i especialment a través del seu vicepresident Juan Ricardo Ruano, fester de llarga trajectòria a l’Olleria i que enguany ha ostentat el càrrec de Publicador, i que ha treballat de valent perquè les ambaixades es pugueren fer enguany a València. La invitació ha sigut acceptada molt gratament pels Valencians i la Corda Curta, així com la Junta Central de Moros i Cristians.

“Per al poble de l’Olleria és tot un honor, donar a conèixer un dels actes més bonics i importants de les nostres festes, per això esperem que siguen molts els festers, i poble en general, els que ompliguen eixe dia la plaça de l’Ajuntament de València”, explica Julià Engo, alcalde de l’Olleria, qui també va voler agrair la tasca de Juan Ruano i de la federació de moros i cristians de València per fer possible aquesta representació.

En finalitzar l’ambaixada, es celebrarà l’alardo d’arcabusseria, que per primera vegada es farà des del mateix lloc on en març es disparen les mascletades de Falles.

Però esta no serà l’única participació olleriana en les festes de moros i cristians de València, el dia 9 d’octubre també desfilaran en l’Entrà una esquadra de la Corda Curta i una de la filà Rebeldes, a més de les dues bandes de l’Olleria, la SEM Santa Cecilia i l’AEM la Nova, que eixiran en la Capitania mora 2018, la Comparsa Tuareg.