Les colònies felines es consoliden amb el treball de la Policia Local i 23 voluntaris

Les colònies felines es consoliden amb el treball de la Policia Local i 23 voluntaris

23 persones voluntàries, conjuntament amb alguns agents de la Policia Local, estan col·laborant de forma altruista en la consolidació de les colònies urbanes felines de l’Olleria.

Des de la Regidoria de Medi Ambient es va impulsar la creació d’aquest grup de voluntaris l’any 2017, per a poder aplicar el mètode CES (Captura, Esterilització i Solta) per a controlar les poblacions de gats. El febrer del 2018, es va aprovar el Pla Colonial Felí de l’Olleria, amb el qual es regula de quina manera s’han de tractar i controlar els gats que viuen assilvestrats al nucli urbà.

La regidora de Medi Ambient, Ruth Martínez, ha explicat que acordant uns preus “assequibles” per a l’Ajuntament amb les clíniques veterinàries Cap i Cua i Mon Viu, “hem creat esta xarxa de voluntaris, on els particulars alimenten per compte propi a les colònies, amb menjadors i bevedors proporcionats per l’Ajuntament”. A més, amb mitjans propis o les gàbies-trampa que es troben en dependències policials, capturen als gats i els porten a esterilitzar al veterinari, i l’Ajuntament es fa càrrec dels costos.

Des de l’any 2018 s’han esterilitzat un total de 91 gats i gates, encara que 16 van haver de ser sacrificats per prescripció veterinària, a causa del seu mal estat físic. Dels 91 gats, 17 han sigut adoptats per particulars, gràcies a la col·laboració de les clíniques i dels voluntaris que els cuiden al carrer, i la resta s’han tornat a soltar al lloc on van ser capturats.

Martínez ha insistit que el control de les colònies felines és molt important, tant per al benestar animal com per a la salut pública, per això “des de la Regidoria de Medi Ambient instem a totes aquelles persones que encara alimenten als gats del carrer sense cap tipus de control, vinguen a l’Ajuntament i es registren com a voluntaris per a poder millorar la qualitat de vida dels animals, i les condicions higièniques de la població”.