MANTÍN-TE ACTIU A CASA

MANTÍN-TE ACTIU A CASA

Des de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament de L’Olleria volem recordar a la ciutadania la importància de mantenir-se actius durant el temps que dure el confinament provocat per la crisi del Coronavirus en la que ens trobem immersos. Per aquest motiu ens volem unir a la campanya impulsada pel Ministeri de Cultura i Esport #YoMeMuevoEnCasa i a la campanya Mantín-te actiu a casa de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

A continuació us deixem uns quants consells sobre moviment, flexibilitat i respiració a més d’una taula d’exercicis avalada pel Col·legi Oficial de Llicenciats en Educació Física i en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de la Comunitat Valenciana (COLEF CV).

Recordeu! Aquesta pandèmia la parem units. #quedatacasa

CONSELLS:

  1. Mantenir-se actiu de forma intermitent, evitant estar tombat o assegut durant períodes molt llargs de temps. Es recomana alçar-se almenys una vegada cada 2 hores, per a estimular el sistema muscular, cardiocirculatori i neurològic.
  2. Estar dret la majoria del temps possible i en moviment en períodes curts i intermitents al llarg del dia.
  3. Mantenir estimulat a diari el sistema muscular amb exercicis simples i d’intensitat lleugera, dels principals segments corporals (braços, muscles, esquena, malucs, cames i peus).
  4. Realitzar exercicis per a millorar el moviment de les articulacions, amb exercicis de mobilització circular de turmells i muscles i de flexió i extensió de les principals articulacions: turmells, genolls, malucs, esquena, muscles i colzes.
  5. Mantenir la flexibilitat mitjançant exercicis suaus d’estirament dels principals grups musculars, durant 15 o 20 segons per exercici.
  6. Realitzar exercicis respiratoris a diari, per estimular la ventilació pulmonar.