Recta final de les obres de recuperació ambiental del paratge de “El Salido”

Recta final de les obres de recuperació ambiental del paratge de “El Salido”

El projecte d’adequació i recuperació ambiental de “El Salido” encara la seua recta final i es preveu que finalitze de manera imminent. El cap del Servei de Medi Natural i Gestió Forestal de la Diputació de València, Salvador Bru, va visitar aquest dijous el paratge per comprovar l’estat dels treballs i es va mostrar molt satisfet pels resultats, ja que “s’ha fet molt bona feina d’adequació de l’entorn, però també de regeneració ambiental que era un dels principals requisits”.

La regidora de Medi Ambient, Ruth Martínez, va acompanyar a Salvador Bru durant la seua visita i també va mostrar la seua satisfacció perquè els resultats estan sent molt positius. “Els veïns de la localitat pugen molt al paratge i prompte podran gaudir d’aquestes millores que donen una gran qualitat a la zona, que ja feia temps que estava molt deteriorada”, ha dit la regidora.

Els treballs s’han centrat en l’acondicionament i restauració dels accessos, la recuperació dels murs de pedra i d’altres construccions etnogràfiques existents. A més de tractaments silvícoles, la neteja d’espais i la plantació d’arbres i arbusts autòctons mediterranis per tal de recuperar la coberta vegetal. El projecte té un cost de 116.000 euros, dels quals la Diputació de València costeja el 70%, i el 30% restant, l’Ajuntament.