S’inicien les obres de recuperació ambiental del paratge natural de “El Salido”

S’inicien les obres de recuperació ambiental del paratge natural de “El Salido”

El projecte d’adequació i recuperació ambiental de “El Salido” és ja una realitat. Es tracta d’un important projecte per a l’Olleria que a més de la regeneració de la zona preveu també la construcció d’un Centre d’educació ambiental, i que està previst que estiga en funcionament a principis de 2019.

L’Alcalde de l’Olleria, Julià Engo, qui va visitar ahir el paratge acompanyat pel Diputat de Medi Ambient, Josep Bort, ha destacat la importància d’aquesta actuació per a l’Olleria donat que “ens permetrà als ollerians i ollerianes poder tornar a gaudir del paratge natural de El Salido, molt deteriorat desgraciadament en els últims anys, a més d’oferir un espai on aprendre directament, a partir de l’experiència, com afecta l’erosió o la intervenció de l’home a la natura, així com la importància del canvi climàtic en la mateixa”.

El projecte té un cost de 116.000€, dels quals la Diputació de València costeja el 70%, i el 30% restant, l’Ajuntament. El Diputat de Medi Ambient, Josep Bort, per la seua banda va explicar que “en aquest projecte prima la regeneració ambiental, donat que el paratge té una potencialitat mediambiental molt important i que a més servirà d’estudi per vore com es pot treballar amb espècies noves, recuperar d’antigues, etc.”

Entre les actuacions que preveu el projectes es troba l’acondicionament i restauració dels accessos, la recuperació dels murs de pedra i d’altres construccions etnogràfiques existents. A més de tractaments silvícoles, la neteja d’espais i la plantació d’arbres i arbusts autòctons mediterranis per tal de recuperar la coberta vegetal. “Replantarem les bancalades amb plantes aromàtiques i agroforestals, i a la pinà es repoblarà una zona i s’aclarirà una altra que té excés de massa forestal. A més, es faran caminets d’accés, es col·locaran tanques de fusta, papereres, i acabararem d’adequar l’edifici per convertir-lo en Centre d’Educació Ambiental”, ha explicat Ruth Martínez, Regidora de Medi Ambient.

La zona ubicada als peus de la Serra Grossa, i de propietat municipal, va patir un incendi al 2005  el que va afavorir la desaparició d’espècies climàtiques i la seua substitució per altres de piròfiles, a més d’agreujar l’enfonsament dels antics bancals de pedra característics de la zona i que ara es volen recuperar.