L’Olleria celebra la Fira aquest cap de setmana

L’Olleria celebra la Fira aquest cap de setmana

Al voltant de 120 parades i més de 20 atraccions ompliran aquest cap de setmana els carrers de l’Olleria. Una Fira amb més de 400 anys d’història que s’inaugurarà oficialment el divendres 27 d’octubre a les 20.30h amb una cercavila des de la Plaça de Loreto fins al recinte de la Fira amb les actuacions del grup de danses el Revol, el Ball dels locos i la colla la Morralla, acompanyats per la SEM Santa Cecília de l’Olleria. Aquest acte inaugural comptarà amb focs d’artifici al Parc Pare Ferreres.

“Serà un cap de setmana ple d’activitats esportives, recreatives, i culturals on l’Olleria torna a ser la capital de la Vall d’Albaida reunint a molta gent que tindrà la possibilitat de comprar i passar-ho bé”, segons ha destacat l’Alcalde de la localitat, Julià Engo.

La jornada de dissabte començarà a les 9 del matí amb la XIX Volta cicloturista que eixirà de l’Olleria i recorrerà els municipis d’Alfarrasí, Benissuera, Sempere, Guadassèquies i Benigànim. A més, entre les 10.30 h i les 12 h, al Parc Pare Ferreres, la piscina coberta de l’Olleria ha organitzat una exhibició de Ball Cubbà amb participació gratuïta per a tots els assistents.

Tant dissabte com diumenge entre les 12 h i les 14 h es col·locarà un Punt Violeta, un espai de sensibilització a la Plaça de Loreto per viure les festes sense agressions sexistes, amb photocall inclòs. Però a més, durant tot el cap de setmana estarà oberta l’exposició “Jaume I a la Vall d’Albaida” en horari especial, de 18 h a 21 h a la Casa Santonja-Palau dels Marau.

El dissabte finalitzarà el dia amb Revetla Musical a les 00.30 h a càrrec de l’Orquestra Montecarlo al Parc Pare Ferreres.

El diumenge seguiran les activitats amb la XXIII Volta de Motos Clàssiques organitzada per l’Associació Dos Rodes Clàssiques de l’Olleria. A les 11h cercavila a càrrec de l’Associació d’Amics del Cavall de l’Olleria, i a les 12 h espectacle eqüestre al solar de l’encreuament entre el carrer S.S. Juan XXIII i Camí Caputxins. També a les 12 h i per a tot el públic familiar, espectacle de circ L’Engranatge a la plaça de Loreto. I Ja a les 14 h, al carrer Ausiàs March, globotà organitzada per l’Associació Amics de la Cordà de Glòria de l’Olleria.

La Fira d’aquest any posarà el punt final el dilluns 29 d’octubre amb el tradicional Dia del Xiquet, amb totes les atraccions a preus més econòmics.

L’alcalde ha aprofitat per convidar a tota la comarca a gaudir “del gran ventall d’activitats, espectacles i música”.