Comença l’Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica i l’activitat de psicomotricitat vivencial

Comença l’Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica i l’activitat de psicomotricitat vivencial

Aquesta setmana ha començat l’Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica amb la participació d’uns 40 alumnes entre gimnàstica i psicomotricitat vivencial, i a la qual encara es poden inscriure fins a acabar de completar els grups.

Es tracta d’una escola de nova creació gestionada per la Regidoria d’Esports, que pretén fomentar l’esport femení des de les edats més menudes, i el treball tan individual com en equip. La gimnàstica rítmica desenvolupa diferents capacitats físiques bàsiques com la coordinació, la força muscular, l’elasticitat, i la resistència, treballant valors educatius com el treball en equip, la cooperació, la creativitat, l’esforç, l’autosuperació, etc.

Però a més, per primera vegada, hem volgut tindre presents als xiquets i xiquetes més menuts i s’ha donat la possibilitat d’introduir en l’esport a infants a partir dels 2 anys amb l’activitat de psicomotricitat vivencial. Es tracta de sessions divertides adaptades a la seua edat evolutiva per a ajudar-los en el seu desenvolupament motor, cognitiu i emocional. Mitjançant aquestes classes faciliten l’adquisició de l’esquema corporal i desenvolupen el control muscular i coordinació, estimulen la creativitat i l’exploració de l’entorn, a més d’estimular l’expressió emocional i fomentar l’autoestima.