Estudiants de l’IES Vermellar exposen el seu projecte en l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria

Estudiants de l’IES Vermellar exposen el seu projecte en l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria

Estudiants de l’IES Vermellar van participar la setmana passada en l’esdeveniment educatiu d’innovació La Fira AèriaMOMO i Programa la teua obra, que es va celebrar a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria a Burjassot. Els alumnes de l’IES Vermellar han creat tres curtmetratges amb dos robots actors i han construït tres drons.

Aquest projecte té l’objectiu de construir i crear drons amb una finalitat social o mediambiental que resolga una situació de l’entorn més immediat als estudiants. Un dels drons que han construït els alumnes de l’IES Vermellar es dedica al transport de menjar de necessitat bàsica per a persones de la tercera edat amb mobilitat reduïda. Mentre que els altres dos tenen la finalitat de detectar incendis i cremes no autoritzades mitjançant una càmera d’infrarojos ubicada en el dron i el transport de material per a emergències en cas d’accident.

Quant a Programa la teua obra, consisteix en la realització d’un curtmetratge en què apareix, com un actor més, un robot humanoide que prèviament els estudiants han hagut d’aprendre a programar. Els alumnes de l’Olleria han continuat la història de Pipo, el robot actor protagonista del curtmetratge que van realitzar el curs passat dins del mateix projecte. A més, en aquest curs han realitzat dos curtmetratges més centrats en la joventut i les oportunitats socials que tenen al seu abast, tot i les equivocacions.

Els dos projectes van començar amb la formació del professorat que s’ha implicat en el projecte i compta amb la col·laboració de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de l’Olleria.