La publicació i la presentació del llibre donen el tret d’eixida a les Festes de 2018

La publicació i la presentació del llibre donen el tret d’eixida a les Festes de 2018

Amb la publicació i la presentació del llibre començaven oficialment, el passat divendres 27 de juliol, les Festes Patronals i de Moros i Cristians de l’Olleria 2018.

Poc abans de les 11 de la nit, començava des del balcó de l’antic Ajuntament la publicació de les festes, enguany a càrrec de Juan Ricardo Ruano. Un persona amb una llarga trajectòria festera, que va encisar  al nombrós públic congregat a la plaça de la Vila, amb un discurs en el que va fer un repàs històric dels moros i cristians i de les seues vivències personals dins les festes de l’Olleria.

Un castell de focs d’artifici posava el punt i final a aquest primer acte de la nit.

A continuació, la comitiva oficial es traslladava al Teatre Goya per presentar oficialment el llibre de festes de 2018.

L’acte s’iniciava amb el lliurament del títol de Fester d’honor al Publicador de 2018, Juan Ricardo Ruano. A continuació era la Presidenta de la Junta Central de Moros i Cristians, Mariola Gil, la que dirigia unes paraules al nombrós púbic assistent.

Àngel Cano, Coordinador del llibre de festes, va ser l’encarregat d’explicar més a fons, com és el llibre d’enguany. Un llibre amb un important contingut literari i fotogràfic, a més de l’aportació festera, associativa, del programa d’actes, etc. Cano en la seua explicació, va destacar que el llibre segueix la línia editorial dels últim anys, i va convidar a gaudir del mateix a fresca, recuperant eixa costum tant nostra de viure el carrer.

A continuació, es va fer entrega del llibre, en primer lloc a l’Alcalde, Julià Engo, i posteriorment a les Reines de 2017, Reines i Fester Major infantil, festeres i festers de 2018, així com a la resta de càrrecs d’enguany i representants de cadascuna de les filaes.

La de l’Alcalde va ser l’última intervenció de la nit. Julià Engo va destacar al seu discurs el treball realitzat des de l’Ajuntament per millorar les festes i va convidar a tota la població a viure-les al màxim des del civisme i la tolerància.