La III marxa RunCàncer de l’Olleria serà el 3 d’octubre de 2020

La III marxa RunCàncer de l’Olleria serà el 3 d’octubre de 2020

El passat divendres 17 de gener l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC València) va presentar la nova edició de RunCàncer, el circuit de carreres i marxes 100% solidàries que aquest 2020 compleix el seu 6é aniversari. A l’acte, celebrat al Palau de Congressos de València, van acudir una representació de l’AECC de l’Olleria junt amb el Regidor d’Esports de l’Ajuntament de l’Olleria.

Aquesta edició de 2020, que comptarà amb la participació de 108 localitats, arrancarà el 16 de febrer amb la marxa en Benaguasil, encara que no serà fins al dissabte 3 d’octubre que arribe a l’Olleria.

Durant 2019 RunCàncer va aconseguir recaptar 340.885 euros, xifra que ha significat un total de 5 beques d’investigació que varen ser entregades en aquest acte. Els beneficiaris han sigut Ana Catarina Trigo i Manuel Cabeza Segura, ambdós de la Fundació per a la Investigació de l’Hospital Clínic de València INCLIVA, Ester Coronado Mondragón i Inés Domingo Ortí, de la Fundació per a la Investigació de l’Hospital La Fe, i Belén Pastor Navarro, de la Fundació Institut Valencià d’Oncologia.

El Regidor d’Esports i les representants de l’AECC de l’Olleria van poder compartir experiències amb Cristian García, un dels investigadors de la convocatòria de RunCàncer de 2018, que du a terme el projecte ‘In vivo models to approach functional genomics in myelodysplastic syndromes’ junt amb la Fundació per a la investigació de l’Hospital La Fe, amb l’objectiu d’investigar les mutacions en el desenvolupament de la leucèmia aguda ameloblàstica i que havia acudit a l’acte en nom de tots els becats per a agrair l’esforç de l’AECC de València i de totes les Juntes locals contra el càncer.