La Piscina d’estiu de L’Olleria no obrirà les portes aquest any

La Piscina d’estiu de L’Olleria no obrirà les portes aquest any

L’Olleria no obrirà la Piscina d’estiu durant el període estival de 2020. Després de diverses setmanes d’estudi i de diversos estudis tècnics, el Consistori ha pres aquesta determinació, donada la impossibilitat de garantir l’estricte compliment de les mesures de seguretat recollides al BOE davant la pandèmia del Coronavirus i, com a forma d’evitar possibles contagis en aquesta instal·lació pública.

Des de l’Ajuntament de L’Olleria s’ha prioritzat, en tot moment, la salut dels veïns i veïnes del municipi i, per aquest motiu, “no podem posar en marxa una instal·lació si no tenim ple coneixement de què es podrà utilitzar amb plena seguretat, tant per als usuaris com per als treballadors”.

Els informes tècnics realitzats a aquesta instal·lació no aconsellen la seua obertura en aquesta temporada estival a causa de les diverses deficiències que presenta aquesta instal·lació com ara l’incompliment de la normativa de profunditat de les piscines públiques municipals i que fa impossible l’ús d’aquesta a les persones no nadadores, la carència d’accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda i diversos problemes de pèrdua d’aigua i al sistema de depuració.

Adaptar la piscina municipal d’estiu de L’Olleria a la normativa establerta i, a més, a les mesures sanitàries extraordinàries que exigeix el Ministeri de Sanitat a causa de la Covid-19, suposa una gran inversió, que a més, no podrà ser aprofitada per tots els veïns i veïnes del municipi a causa de les restriccions d’aforament, els horaris limitats, l’obligació de realitzar cita prèvia per poder acudir a la piscina, les necessitats de personal de neteja constant i l’obligació de respectar la distància mínima de seguretat (2 m) establertes pel Govern.

Des de l’Ajuntament hem decidit invertir la despesa que cada any suposa l’obertura d’aquest espai recreatiu a la reactivació econòmica del municipi i, a les persones més vulnerables, per fer front a aquesta situació de crisi sanitària i econòmica que estem patint.

El Regidor d’Esports, Daniel Semper, ha assenyalat que “aquesta no ha sigut una decisió fàcil i que és una mesura que es pren amb responsabilitat per a preservar la salut dels nostres veïns i veïnes” i a més, ha informat que L’Olleria comptarà amb una piscina recreativa totalment renovada per a la temporada estival del 2021.

Aquesta reforma de l’àrea de la piscina pública de L’Olleria, inclosa al Pla d’Inversions de la Diputació de València, suposarà un canvi molt necessari per a la població. Concretament, aquesta actuació eliminarà les barreres d’accessibilitat, ampliarà la superfície d’aigua, que a més, podrà ser utilitzada millor amb una reducció de profunditat de la mateixa i crearà espais recreatius amb ombra al voltant que faran molt atractiu passar els dies d’estiu a L’Olleria.

Des de l’Ajuntament de L’Olleria vos animem a seguir lluitant tots junts per guanyar-li la batalla a aquesta pandèmia que ens ha tocat afrontar aquest 2020 i que ens farà gaudir millor la piscina renovada amb la qual comptarem l’any que ve.

Gràcies per la vostra comprensió!

WhatsApp Image 2020-06-16 at 13.48.40