L’Ajuntament de l’Olleria intensifica la Campanya contra el Mosquit Tigre amb motiu de les altes temperatures en la Festivitat de Tots Sants

L’Ajuntament de l’Olleria intensifica la Campanya contra el Mosquit Tigre amb motiu de les altes temperatures en la Festivitat de Tots Sants

Des de la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de l’Olleria es porta a terme, des de principis del mes d’Abril, un Pla de Control del Mosquit Tigre al municipi.

L’empresa CTL ha estat l’encarregada de realitzar les tasques per al control d’aquest mosquit invasor que tant ha proliferat en els últims anys.

S’han realitzat dos tipus de tractament. Per una part el d’eliminació del mosquit adult amb tractaments de termonebulització en diferents zones del poble amb problemàtica evident (llocs amb molta vegetació com el Barranquet de la Riba o el Parc Beat Ferreres…etc.) Per altra banda han estat realitzant-se de forma sistemàtica amb periodicitat setmanal tractaments larvicides en embornals i en zones amb acumulacions d’aigua (fonts, zones de reg, andrones,…) Totes aquestes actuacions s’han intensificat durant els mesos d’estiu, dies de festes i fira gastronòmica per tal d’evitar al màxim les molèsties al veïnat.

També s’ha realitzat una tasca de conscienciació ciutadana explicant com prevenir la reproducció d’aquest insecte.

L’Olleria és el poble de la comarca de la Vall d’Albaida on més actuacions s’han fet contra el mosquit tigre i el municipi que més pressupost ha dedicat a aquesta plaga en 2019. La campanya encara es mantindrà fins que arribe el fred definitivament.