L’alcalde es reuneix amb el president de la Generalitat per tractar els danys produïts per les pluges

L’alcalde es reuneix amb el president de la Generalitat per tractar els danys produïts per les pluges

L’alcalde de l’Olleria, Ramón Vidal, juntament amb altres alcaldes de la Vall d’Albaida i La Costera,s’ha reunit aquest matí amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, per tractar els danys produïts pel temporal de pluges, fenòmens costaners i vents ocorregut entre l’11 i el 14 de setembre a la Comunitat Valenciana.

Vidal ha volgut assistir a la convocatòria del President per “garantir que arriben els recursos necessaris per pal·liar els danys sobretot en els camins afectats perquè es puga tornar a passar amb total normalitat”. A més, ha afegit que “també la sèquia de la Comunitat de Regants s’ha vist afectada i els usuaris necesiten tornar a desenvolupar la seua activitat”.

La Generalitat ha aprovat ajudes per a pal·liar la pèrdua de béns de primera necessitat de les persones físiques, produïda per aquest temporal, que s’hauran de sol·licitar abans del 14 d’octubre (http://www.dogv.gva.es/datos/2019/09/20/pdf/2019_8958.pdf). La quantia de l’ajuda individualitzada ascendirà a un màxim de 4.500 euros per habitatge, i l’import definitiu de la qual es determinarà en funció dels danys efectivament patits pels béns i estris, i del qual s’anticiparà, per raons d’emergència, un total de 1.500 euros.

A més, també l’Estat ha convocat mesures urgents per a pal·liar els danys causats per temporals i altres situacions catastròfiques que es poden sol·licitar fins al 20 de novembre (https://www.boe.es/boe/dias/2019/09/21/pdfs/BOE-A-2019-13409.pdf). Aquestes ajudes estan adreçades a pal·liar danys materials en habitatges i estris en les següents modalitats: destrucció de l’habitatge, danys que afecten l’estructura de l’habitatge, danys menys greus que no afecten l’estructura de l’habitatge i danys en els estris domèstics de primera necessitat.