Les Escoles de Futbol Sala participen en una sessió formativa amb el seleccionador brasiler

Les Escoles de Futbol Sala participen en una sessió formativa amb el seleccionador brasiler

Les Escoles Esportives de Futbol Sala de l’Olleria es van desplaçar el passat dimecres 6 de febrer a València per participar en una conferència impartida pel seleccionador brasiler de futbol sala, Marquinhos Xabier. La selecció de Brasil va disputar dos partits contra la selecció espanyola, i la Federació Valenciana de futbol sala va aprofitar la seua presència per convidar a Marquinhos a impartir una conferència sobre tàctica ofensiva.

Marquinhos Xabier va explicar el treball que ell fa amb el club de primera divisió que entrena actualment, el Carlos Barbosa, un club que pertany a una ciutat de 26.000 habitants on eduquen a 400 xiquets que setmanalment practiquen el futsal. Segons va explicar, el concepte dels jugadors ha canviat, ja que han passat de jugar amb el cap i els peus, a entrenar amb jocs que els fan pensar per fer-los més intel·ligents, i després ja passen a la tècnica. D’aquesta manera formen als més menuts perquè en un futur juguen pensant en cada acció de joc intentant crear superioritats.

A més, també va haver una part pràctica en què els entrenadors van aprendre els diferents conceptes en joc real. En aquesta part també van participar activament tres xiquets de l’Escola de Futbol Sala de l’Olleria (Alejandro, Jordi i Ferran) juntament amb escoles d’Alacant i Castelló. Marquinhos va proposar jocs perquè els jugadors aprengueren de les seues errades, ja que en lloc de corregir-los preferia que s’ajudaren entre ells.

Des de les Escoles de Futbol Sala de l’Olleria s’han mostrat il·lusionats per poder participar en aquesta sessió formativa amb un entrenador mundialment conegut, ja que “a l’escola podrem fer-ho millor amb els nostres xiquets i xiquetes”.

Escoles Esportives de Futbol Sala de l’Olleria