L’Olleria celebra este dissabte el XV Concert de música festera Francesc Cerdà

L’Olleria celebra este dissabte el XV Concert de música festera Francesc Cerdà

Este dissabte 23 de febrer es donarà a conèixer l’obra guanyadora del XV Concurs de música festera Francesc Cerdà en el concert que oferirà la SEM Santa Cecília a partir de les 19h. al Teatre Goya. Aquesta edició ha estat centrada en la modalitat de marxa cristiana i ha comptat amb 19 obres candidates, de les quals han estat seleccionades Cavallers del Pas, Azjama, La’Umiy i Desperta Almogàvar. La regidora de Cultura, Gloria Micó, ha recordat que les quatre tindran premi, ja que “hi haurà un 1r premi de 2.000 euros, un 2n de 1.000 euros, el que atorga el públic de 500 euros, i un accèssit de 250 euros”.

Aquestes obres sonaran en la primera part del concert, i durant la segona part es lliurarà l’edició de les partitures guanyadores del concurs de l’any passat, després sonaran els pasdobles Paco el Presi i Rocio, i les marxes mores Manuel Torregrosa i El Colze, i finalment es lliuraran els premis del concurs i s’interpretarà la peça guanyadora.

L’alcalde de l’Olleria, Julià Engo, ha destacat la consolidació d’aquest concert dins el món de la música festera i l’èxit de participació. A més, ha reconegut a Francesc Cerdà com “un exemple de compromís en la cultura local, ja que a més d’estar vinculat al món de la música també va treballar activament en pedagogia”.

Aquest concert, organitzat de forma conjunta per l’Ajuntament de l’Olleria, la SEM Santa Cecília i la Junta Central de Moros i Cristians, està emmarcat dins dels actes del Mig Any Fester, que viurà els actes principals el primer cap de setmana de març.