L’Olleria es fa un lloc al món dels museus

L’Olleria es fa un lloc al món dels museus

La Regidoria de Turisme ha treballat perquè l’Olleria tinga un reconeixement dins del món dels museus, i ha aconseguit que la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport reconega la col·lecció museogràfica permanent del vidre que posa en valor la protecció, conservació i divulgació del vidre en totes les seues modalitats, incloent-hi la seua relació amb les artesanies locals.

La col·lecció conté unes 1.000 peces aproximadament que representen tots els estils i les modes de vidre que s’han fabricat a l’Olleria des dels seus orígens fins a l’actualitat. Posseeix peces úniques del segle XVIII i del segle XIX, encara que la major part d’aquestes són del segle XX. Al centre de la sala-museu hi ha un forn de vidre tradicional amb tot tipus d’instruments per a modelar, treballar, donar vida i art a aquesta matèria.

La regidora de Turisme, Gemma Vidal, ha agraït la participació desinteressada de les empreses Lograta (Roberto Gómez), La Mediterrània i Ecoglass perquè “sense elles no hauria sigut possible que la col·lecció tinguera aquest reconeixement”. A més, també ha tingut paraules d’agraïment per a Jovi Vidal i Toni Grau per les seues aportacions i coneixements, i a tot el poble de l’Olleria que ha fet les seues donacions.

La col·lecció s’ubica a la Casa Santonja-Palau dels Marau, un edifici del segle XIX declarat bé d’interès cultural per les pintures murals que alberga. Es pot visitar els dimecres de 18 a 20h, o concertar visites de dilluns a divendres de matí en el telèfon 664455920.