PROGRAMACIÓ DE LA SETMANA DE LA DONA 2020 A L’OLLERIA

PROGRAMACIÓ DE LA SETMANA DE LA DONA 2020 A L’OLLERIA

DISSABTE, 29 DE FEBRER

Desplaçament al Pavelló de la Fonteta de Sant Lluis de València, a veure un partit de bàsquet femení entre els equips València Basket i Ciudad de los Encantados. Amb el preu de 5 € es disposa de l’entrada al partit i del servici de bus d’anada i tornada. Eixida des de L’Olleria a les 16 hores, hora del partit a les 19.15 hores.

DIMECRES 4 DE MARÇ

Inauguració oficial del programa d’activitats de la setmana de la dona 2020 amb la presentació de l’Exposició “Dones en la Prehistòria”. A les 19 hores a la Casa Santonja.

Emmarcada entre les primeres societats caçadores-recol·lectores-pescadores i l’Edat del Bronze, aquesta exposició ens acosta a determinats aspectes de la vida diària, tot donant a les dones el protagonisme que sens dubte hi tingueren.

Es divideix en sis blocs temàtics, incloent-hi una presentació i una síntesi final.

– Caçar, recol·lectar, sobreviure.

– Espais domèstics, espais de dones.

– La imatge de la dona.

– Reproducció i socialització.

– Dones enterrades.

– Dones de hui, societats del passat.

DILLUNS 9 DE MARÇ

A les 18 hores a l’Escola d’Adults Font Nova, Elsa Susana Cachimuel Aguilar, tècnica de formulació de polítiques públiques del Consejo Cantonal de Protección de Derechos (COPRODER) del municipi d’Otavalo (Equador) ens oferirà la conferència: “Violència masclista en relacions de parella de pobles indígenes en Otavalo (Equador)”. Xerrada dirigida a públic en general per conéixer com s’expressa la violència contra les dones indígenes, els mecanismes comunitaris de prevenció i sanció i les potencialitats de canvi des de la cultura.

Amb la Col·laboració del Fons Valencià per la Solidaritat.

DIMARTS, 10 DE MARÇ

A les 19.00 h a l’Aula Taller del Centre Social, els tècnics de l’Àrea d’Igualtat de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida ens oferiran el taller “Adolescència i violència de gènere: Coeducar pels bons Tractes”. L’activitat està dirigida a la població en general i, preferentment, als pares i mares d’adolescents.

DIMECRES, 11 DE MARÇ

A les 19 h, al Teatre Goya, es projectarà la pel·lícula “Julieta”, de Pedro Almodovar. Adaptació dels relats del Premi Nobel de literatura canadenca Alice Munro. Una història de dones sobre el dolor, la culpa i la pèrdua (filmaffinity). Entrada Lliure.

DIVENDRES, 13 DE MARÇ

A les 19.30 hores al Cine Goya, es presentarà el vídeo “A l’Olleria l’esport no té gènere”, amb la participació de dones del nostre municipi. A l’acte participaran:

– Patricia Campos Doménech, Pilot de l’Armada Espanyola, entrenadora de futbol i comunicadora. Patricia va ser la primera dona que va arribar al càrrec d’aviadora militar.

– María Pina Tolosa, jugadora espanyola de bàsquet nascuda a Genovès i que actualment milita en el València basket club. Membre de la selecció espanyola de bàsquet que va disputar el Campionat Mundial de Bàsquet Femení de 2006.

Ambdues ens contaran les seues vivències com a dones en àmbits professionals tradicionalment masculins, com són l’armada i la pràctica esportiva d’elit.

1
3
2

DIUMENGE, 15 DE MARÇ

A les 10 hores, farem la cloenda del programa d’activitats a “l’Heredat del Salido” amb l’activitat Naturbalance’ 20.

Es realitzaran activitats físiques dirigides per professionals, com “Stretch”, “Sunday Fit” i Pilates. Es treballaran l’aspecte emocional i sensorial, on les dones i les seues famílies podran gaudir d’una bona estona al paratge del Salido.

L’activitat té un preu de 3 € i inclou l’esmorzar saludable. La recaptació anirà destinada a l’Associació de Lluita contra el càncer de L’Olleria.