RUTA TURÍSTICA A L’OLLERIA EL 4 DE JULIOL

RUTA TURÍSTICA A L’OLLERIA EL 4 DE JULIOL

La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de L’Olleria ha organitzat diverses rutes turístiques, patrimonials i urbanes per a donar a conéixer a tota la gent que vulga apropar-se fins al municipi, els fantàstics monuments, edificis i carrers amb els quals conta aquest bonic municipi.

La primera d’aquestes rutes tindrà lloc el pròxim dissabte 4 de juliol a les 9:30h des del Convent de Caputxins. Més informació i reserves (de dilluns a divendres) al 962200866.

La ruta inclurà un total de 12 llocs a visitar:

 

 • Ermita de Sant Cristòfol

 

Església gòtica primitiva de les trucades de Conquesta datada als segles XII-XIII. Es trobava en el centre de l’antic poble dels Casals o Miranda, despoblat a causa de l’expulsió dels moriscos i jueus.

 

 • Convent dels Caputxins

 

Fundat al maig de l’any 1601 per Sant Joan de Ribera, arquebisbe de València, que amb el permís del Papa va fundar el convent dels franciscans menors, el punt de partida fou l’antiga ermita dedicada als Sants Abdó i Senén, coneguts popularment com els Sants de Pedra.

 

 • Les forques / Hospital monges

 

L’Hospital de Sant Joan Baptista, que és troba al nucli urbà de l’Olleria, fou una fundació Benèfica que tenia com a objectius: l’acolliment de malalts, i el foment de l’educació infantil.

 

 • Convent de Loreto

 

L’església de la Verge de Loreto, també coneguda com a antic convent dominicà i fundada el 6 de gener de 1579, està situada a la plaça de la Verge de Loreto, a la qual dóna nom.

 

 • Carrers Medievals

 

Es farà un recorregut pels antics carrers medievals de l’Olleria.

 

 • Placa romana / Ajuntament Vell

 

La lapida és de pedra calcària d’uns 18 cm d’alt i 58 cm d’ample. La lletra de la línia superior mesura 5 cm d’altura i 4,5 cm les de la línia inferior; dues línies estan emmarcades per una inscripció rectangular. El seu estat de conservació no és el més desitjable i el seu deteriorament és degut a factors humans no atmosfèrics.

 

 • Forn Gisberts

 

Antiga fàbrica de Vidre del poble

 

 • Cine Cervantes

 

Aquest edifici tradició medieval el van construir els llauradors, per guardar la reserva de gra de blat i d’arròs de la Vila.

 

 • Trinquet – Muralla – Ermita Crist Palma

 

L’ermita del Crist de la Palma, també coneguda com a ermita del cementeri vell, està situada al nucli urbà de l’Olleria, concretament a la plaça del Crist de la Palma, que li dóna nom, just darrere del “trinquet”.

 

 • Campanar – Església

 

L’església major de Santa Maria Magdalena està declarada B.I.C, es tracta d’una de les poques esglésies fortificades que es conserven, està situada al nucli urbà de l’Olleria.

 

 • Casa Zacarés / Convent Agustines

 

Es tracta d’un convent de clausura de l’orde de les agustines descalces. Tant el convent de caputxins com el convent de Sant Josep i Santa Anna va ser fundat per l’Arquebisbat de Sant Joan de Ribera, que va faltar abans de ser inaugurat el convent.

 

 • Casa Santonja

 

La casa Santonja és l’únic edifici amb escut nobiliari al municipi, construït a finals del segle XVIII o inicis del s. XIX, amb més de 200 anys d’antiguitat. Un recinte que representa la il·lustració, el coneixement, la igualtat, la fraternitat i la llibertat.

Cal destacar el conjunt de pintures murals(d’autor desconegut) de l’interior amb motius artístics de tradició valenciana.

caputxins_olleria
Hospital San Juan Bautista
Convent de Loreto
casadelavila
Església Sta. Maria Magdalena (9)
Casa Santonja (2)