S’intensifica la vigilància per evitar el llançament de trastos vells en el carrer

S’intensifica la vigilància per evitar el llançament de trastos vells en el carrer

L’Ajuntament de l’Olleria ha detectat una elevada quantitat de trastos vells abandonats en espais públics de la localitat i fem fora dels contenidors, llançat per veïns que no utilitzen els llocs habilitats per fer-ho. És per això, que des del consistori, adverteixen que la Policia Local intensificarà la vigilància per evitar aquest fet, i recorden que segons l’ordenança municipal, aquesta infracció pot tenir un cost de fins a 1.500 euros.

S’informa que el servei de l’Ecoparc està disponible els dilluns, dimarts, dimecres, divendres i dissabte de 10 a 19h, i el diumenge de 10 a 14h. A més, l’ecoparc mòbil, situat front a Serveis Municipals (on estan els contenidors de 24 hores) està al servei de la ciutadania els dijous i divendres en horari d’estiu, de 8 a 14h, fins al 30 de setembre. Cal recordar que el Consorci per a la gestió de residus (COR) té en marxa el servei de bonificació en la taxa de tractament, és a dir, que les persones o empreses que dipositen els seus residus a l’ecoparc tindran més “ecopunts”, que es traduiran en descomptes, en funció del nivell de contaminació i perillositat del que s’ha llançat.

També es recorda que la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida disposa d’un servei de recollida de mobles i trastos vells, i una vegada al mes, cita prèvia, passa per les cases per emportar-se allò que necessiten. El servei és gratuït i es pot sol·licitar cridant al telèfon 96 291 21 67 o a l’Ajuntament i indicar la direcció.

Des de l’Ajuntament es prega la implicació de tots els ciutadans perquè puguem mantenir neta la nostra població, i s’informa que s’està estudiant la possibilitat d’instal·lar més contenidors en diferents espais.