Teatre Cervantes

Teatre Cervantes

Any de construcció: s.XVI
Any de rehabilitació: s.XIX
Última restauració: 2008
Estil: Tardo Gòtic

Fou un antic Pòsit-Almodí per al subministrament de blat i altres cereals a la població, en període d’escassesa o crisi de subsistència.
Aquest edifici de tradició medieval el van construir els llauradors i es troba en una de les antigues entrades de la Vila.

Al segle XIX l’edifici deixà d’utilitzar-se com a Pòsit i es va aprofitar  per convertir-lo en el primer teatre de la vila, després seria el primer cinema. L’edifici presenta una planta rectangular d’unes dimensions aproximades de 30×10 m.

El pòsit de l’Olleria és una construcció de tipologia de cella o nau única amb arcs de diafragma, que la divideix en sis trams iguals i conforme a la pendent a dos aigües de la coberta. És un sistema estructural igual a les primitives ermites, esglésies anomenades de reconquesta. De la visura és dedueix que la fàbrica de murs i arcs és de maçoneria, amb lluït d’argamassa pintat. El front de l’escenari està decorat amb una arquitectura fingida i al·legories de l’art teatral, i en dos impostes d’un arc hi han sengles medallons amb retrats pintats del músic Emilio Arieta (1823-1894) i el literat José de Zorrilla (1817- 1893), que responen als gustos de finals del segle XIX.

El paviment interior és un entabacat de rajola massissa. La tipologia espacial és pròpia de l’almacen o pòsit municipal i també utilitzada en esglésies medievals, sales de palaus, estàncies i dormitoris conventuals.

Adreça: Carrer la Cendra, 16
Telèfon: 96 220 08 66
Correu: cij@lolleria.org